fbpx

Kezdetben vala a zene...

A Budapesti Filharmóniai Társaság programja 4. osztályos tanulók számára

Kezdetben vala a zene...

A Budapesti Filharmóniai Társaság programja 4. osztályos tanulók számára

Kezdetben vala a zene...

A Budapesti Filharmóniai Társaság programja 4. osztályos tanulók számára

Miért zenél az ember? Mi a zene - és általában a művészetek - szerepe az életünkben? Hogyan lehet megtanulni érteni a zenét?

Programunk ezekre a kérdésekre ad választ a korosztálynak megfelelő nyelvezettel, rengeteg játékkal, interakcióval és közös zenéléssel, a legmagasabb művészi színvonalon.

Az 1853-ban, Erkel Ferenc által alapított Budapesti Filharmóniai Társaság zenészei egy, az iskolásokkal való kommunikációban tapasztalt, professzionális előadóval bővülnek ki erre a 45 perces, fordulatokban gazdag előadásra.

Minden szükséges eszközt mi biztosítunk, a helyszíntől mindössze nyolc kényelmes székre van szükségünk.

"Ne féljenek a gyerekek a művészettől!"

Vajon mindenki szomorú, aki sír? - Teszi fel a kérdést előadónk. - Láttál már futót, aki a célba érve könnyekben tör ki?

Az élet sohasem fekete-fehér - ezért kell a művészetnek is ezernyi színt használnia, hogy lefesthesse azt.  És minél több színt használunk, minél bonyolultabbra festünk egy képet vagy komponálunk egy zenedarabot, annál nehezebb lesz megérteni. Pedig mennyire sokat adhat, ha rászánjuk az időt, elmélyedünk benne - ha nem ijedünk meg a feladattól!

Ennyire felnőttes és ennyire mély kérdések is felvetődnek a "Kezdetben vala a zene..." előadása során. Speciálisan az iskolásokra írt műsorunkban Vivaldi zenéje, a Magyaróvári Viktor erre az alkalomra írt Tavaszi szél-átirata és az elemi erejű esőjáték révén mindent, amit gondolati síkon felvetünk, a gyakorlatban is nem csak megmutatni tudunk, de át is élhetik a gyerekek.

Szeretnénk, ha élményt kapnának. Maradandó, tartalmas, meghatározó élményt. Olyat, amilyet mi is kaptunk hasonló korunkban, amikor mi megszerettük a zenét.

"Ne féljenek a gyerekek a művészettől!"

Célunk nem kizárólag a klasszikus zenére nevelés. Úgy gondoljuk, aki felismeri a zene erejét és megnyílik a befogadására, a magas művészet és általában az emberi nagyság felé nyílik meg. Célunk a diákok látókörének szélesítése, a kulturális színesség iránti igény feltámasztása, hogy nyitottá, érdeklődővé és befogadóvá váljon a következő generáció!

És büszkék vagyunk rá, hogy a legkisebbek is partnereink ebben!

További információ: [email protected] / Kiszter Szilvia: +3620 663 6396